vas3

Psyken kan sætte en stopper for mange af livets glæder. Hvis man ikke har et sundt sind, så risikerer man at ens hverdag bliver sort og trist. Sådan er der desværre mange danskere som går rundt og har det, og sådan bør det ikke være. I disse tilfælde bør man søge hjælp, og heldigvis kan hjælpen findes ude i samfundet. Det er ting, som du selv kan gøre for at få det bedre, men der er også professionel hjælp at finde. Psykologhjælp kan være en af dem, hvor terapien du får, kan være skelsættende for din videre trivsel. 

Hjerne

Find ro med mindfulness 

Mindfulness er et genialt redskab til din dagligdag. Du behøver ikke at være deprimeret eller være syg for at mærke effekten af mindfulness. Mindfulness kan være utrolig forbyggende til stress og depression. 

Der findes eksempelvis flere forskellige apps, som du kan benytte dig af. Disse apps giver dig blandt andet nogle redskaber til forskellige åndedrætsøvelser samt tankemønstre som skulle være sunde for dig.

Gå til terapi 

Terapi kan også være vejen frem til en mere lykkelig hverdag. At snakke med en psykolog er ikke noget som ændrer din sindstilstand fra den ene dag til den anden. Du er blevet syg på grund af en længerevarende proces, så det vil også kræve en længerevarende proces at få dig tilbage på sporet.  

Dermed ikke sagt at psykologhjælp ikke er effektiv fra hver enkelt konsultation. Selvom det kan føles banalt i begyndelse, så skal du ikke tage fejl af psykologernes tilgang. At gå for hurtigt til værks er ikke den rette metode. Det handler om at trække problemerne op med rødderne, så at sige. Det vil sige at alt skal bearbejdes; problemet, årsagen og løsningen. 

Hos psykolog Lars Marcelin Nielsen for du en professionel psykologhjælp, hvor du ikke blot får fjernet symptomerne, men også vil opleve personlig udvikling. Du kan trykke på dette link https://kbh-psykolog.dk/.

Dette kan du gøre derhjemme

Hvis du ønsker at hjælpe dig selv, så er der også nogle ting du kan gøre derhjemme. Du kan blandt ændre dine kostvaner. En bedre kost kan have betydelig indvirkning på dit fysiske velvære, men også dit psykiske. ”Man er som man spiser”, sådan lyder et ordsprog, og en sund livsstil kan faktisk være medvirkende til at du forbedrer din sindstilstand

Glæde

Takle dine problemer med åbenhed

Det sidste gode råd i forhold til at være nede med depression eller anden psykisk lidelse, det er at være åben omkring problemet. Du bør helt klart snakke åbent om din tilstand, og hvis folk forstår hvordan du har, så har de også større chance for at hjælpe dig. 

Mange har tendens til at isolere sig, men det er ikke løsningen. Som sagt er det godt at snakke med en kvalificeret psykolog, men det er også utrolig vigtigt at have netværk herudover, som kan hjælpe dig igennem den svære tid.