vas3

Rigtig mange mennesker lever med træthed. De har svært ved at komme ud af de rutiner, der gør dem trætte og ugidelige. Måske kan du nikke genkendende til dette? Og måske er du i tvivl om, hvor du skal starte for at blive mere frisk i hverdagen? Læs mere her og få inspiration til netop, hvordan du undgår træthed i hverdagen.

Derfor er det vigtigt at være frisk

Først og fremmest er det vigtigt at understrege vigtigheden af at føle sig frisk i løbet af dagen. Hvis du går og føler dig træt i størstedelen af dagen, kan det nemlig have konsekvenser for dig selv, men også dine nærmeste.

Når du er træt, er den hyppigste reaktion et nedadgående humør. Dit humør har stor betydning for din livskvalitet. Det hele hænger altså sammen. Og træthed kan derfor på den lange bane have indvirkning på, hvordan du har det som menneske.

Udover de menneskelige konsekvenser for dig selv, har din træthed og dit humør også konsekvenser for de mennesker, du ser i dagligdagen. Det kan være din familie. Det kan være dine kollegaer. Det kan være dine klassekammerater. Din måde at være på, påvirker alle. Når du medvirker til en dårlig stemning, vil du højst sandsynlig blive upopulær over sigt. Også selvom det ikke er din hensigt.

Der er heldigvis rigtig mange måder, du kan hjælpe dig selv på. Det handler både om, hvad for noget tøj du tager på, hvilke hjemmelige omgivelser du har og naturligvis din nattesøvn.

Forkæl dig selv

At være frisk i hverdagen, handler blandt andet om dit stressniveau. Hvis du kan nedsætte dit stressniveau, belaster du din krop mindre. Og hvis du kan belaste din krop mindre, kan du modvirke træthed.

Der er mange måder, hvorpå du kan nedsætte dit stressniveau. En af de nemmeste måder, er at forkæle dig selv. At gøre noget godt for dig selv, gør dig gladere og giver dig energi. Du kan selvfølgelig forkæle dig selv på den måde, der passer dig bedst. Et godt bud på en forkælelse, du kan bruge hver dag, er behageligt tøj. Her behøver du nemlig ikke tid. Du behøver heller ikke at lave om på dine planer. Du kan bare hoppe i et par behagelige yogatights og tage af sted.

Vær komfortabel i dit hjem

Det næste punkt handler om at være komfortabel i sit eget hjem. Det er helt essentielt at have det godt i sine hjemmelige omgivelser, for at nedsætte sit stressniveau og undgå træthed.

Du skal både gå efter at gøre dit hjem smart og funktionelt. Og så skal du gå efter at gøre det rart. Lidt på samme måde som med dit tøj. Der skal nemlig være plads til at hygge. Plads til at sætte tempoet ned.

Hvis du skal starte et sted, anbefales det at starte der, hvor du bruger mest tid. Hvis du bruger meget tid i køkkenet, så sæt ind der. Hvis du bruger rigtig meget tid på computerspil derimod, kunne det være en ide at investere i et gaming bord med musemåtte. Der er mange muligheder, og det er bare at starte et sted.

gaming

Prioriter din nattesøvn og undgå blåt lys

Sidst, men ikke mindst, skal du naturligvis prioritere din nattesøvn. Det er meget logisk helt essentielt at få tilstrækkelig mængde af nattetimer, for at opnå en dagligdag uden træthed. Mange har gode intentioner, men ligger i timevis uden at kunne falde i søvn. En god metode er at undgå blåt lys, minimum 1 time før du går i seng. Det blå lys medvirker nemlig til at holde dig vågen. Så sluk mobilen, fjernsynet og computeren i de sene nattetimer og få en mere frisk hverdag.