vas3

Hvordan finder man ro i sjælen? 

Det spørgsmål kan der findes tusind forskellige svar på. Noget, der er ret gennemgående, er dog, at det ofte handler om, at livet skal leves uden store og fatale uheld. 

Ligesom at Danmark er en af verdens lykkeligste lande, fordi de fleste mennesker ikke skal bekymre sig om deres sundhed og økonomiske situation på samme måde som i udlandet. På samme måde handler ro i sjælen og sindet også om i første omgang at have styre på sikkerheden, på sundheden og på økonomien. Her ligger roden til de største problemer nemlig. 

meditation

En specifik forsikring til bilen

Det betyder derfor, at der er nogle store og strukturelle ting, som du skal have styr på. Her er det f.eks. en Audi forsikring. Med denne forsikringer du din bil for ikke at stå med problemer til halsen, skulle der ske et uheld eller lignende. 

Tænk engang over, hvor frygtelig disse uheld måtte have været for hundrede år siden. Her var lovgivningen kun spare og forsikringsselskaberne have ikke taget deres enorme indtog i vores hverdag. 

Et uheld vil derfor være fuldstændig ødelæggende for de mennesker, der nu har mistet deres måske dyreste ejendel. Samtidig dermed har de fået skader på kroppen og i sindet, som sundhedssektoren ikke kunne hjælpe dem med. Eller blot kunne hjælpe dem med, hvis de tjente en tilstrækkelig stor hyre. 

Den verden lever vi heldigvis ikke i længere Norden. Hvorfor vi kan tillade os på en langt større skala i befolkningen at spørge til, hvordan man mon finder ro i sjælen – fordi kroppen er sikret, mere eller mindre. 

Følg de gamle husmorråd

Vandrehistorier kan være skræmmende og endda ødelæggende for vores liv. De indeholder et forvrænget verdensbillede. Heri lægger normer og regler, som ikke længere kan tilskrives vores verden. 

Det kunne være råd som, at man skal drikke enorme mængder C-vitamin, når man er syg. Der er intet videnskabelig belæg for det. Så måske er det slet ikke så hensigtsmæssigt. 

I forhold til at finde ro i sjælen er der dog fortsat mange gode grunde til, at vi skal blive ved at lytte til de gamle råd. For rådene appellerer helt grundlæggende til, hvordan mennesker skal gebærde sig igennem livet. 

De gamle husmorråd – de gode af dem – kender til livet skavanker, til hoveds stress, til ubehag i kroppen. Rådene ved, hvad livet og til en vist omgang, hvordan man så navigerer i det liv.     

strand

Brug din sunde fornuft som vejviser

Rådene er kommet til verden ved, at vi igennem århundreder, endda årtusinder har tænkt os om og brugt vores sunde fornuft. Og den skal du forsat have med dig. 

Den sunde fornuft, der siger. Hvis det her føles helt forkert, så er det måske forkert. Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det det nok. Hvis jeg ikke er lykkelig her, og mine omgivelser ikke er det, hvorfor skal vi så blive her. 

Det helt almene og praktiske fornuft, vi alle sammen har, må vi ikke smide væk. Vi skal bruge den til at finde ro i sjælen.