vas3

Mennesket har altid levet med naturen som samboer her på kloden. Det har vi været nødt til, og vi mennesker er en del af naturen. På mange måder er vores livsstil i dag anderledes, end den var før. Mange af os lever ikke i pagt med naturen, som vi mennesker førhen har gjort. Har man en have, har man dog en unik mulighed for at skabe en lille oase, hvor man kan føle sig godt tilpas. En smuk have kan være et sted, hvor man kan slappe af og opnå en ro, som ikke findes andre steder. 

Bunddække07

Blomster og planter i smukke farver

En af de ting, som gør en have rar at opholde sig i er, at der er smukke planter og blomster at se på. Der findes et hav af forskellige slags blomster, som enten kan plantes i potter eller direkte i jorden. Det kan også være, at et frugttræ vil passe ind i haven. Med et frugttræ, får man ikke bare et smukt træ men også glæden ved hjemmedyrkede frugt. 

En frodig have med plads til naturen 

Der er i tiden meget fokus på at skabe vild natur. Dette gælder også vores haver, som kan bidrage til øget fugle- og insektliv. Det er godt for planeten, men det er også godt for sindet. Når der er liv og summen omkring en, kan man ikke undgå at blive glad og afslappet. 

En måde at gøre haven mere frodig på er med bunddække. Ligesom gulvet indenfor i vores hus er vigtigt, er gulvet i vores have det også. Bunddækkeplanter kan gøre haven smukkere, og der findes mange forskellige slags. Bunddække kan også holde ukrudt væk, og nogle typer tiltrækker insekter. 

 Bænk i have

Din rolige plads i haven

Hvis haven skal kunne fungere som et sted, hvor stikket kan trækkes ud, og man kan læne sig tilbage, bør der findes et sted, hvor man kan sætte sig ned. Måske er det en bænk i skyggen af et træ? Måske er det en havestol i et vindstille hjørne? Det er op til en selv, hvordan man mærker roen fra haven bedst. Når der er gæster på besøg, er haven ligeledes et sted, man kan invitere gæsterne ud. Her kan der indtages et lækkert måltid, eller man kan blot trække vejret dybt og nyde hinandens selskab. På den måde kan din have blive et sted, hvor andre mennesker også oplever ro og balance.