vas3

Selvom det er langt fra en simpel proces, er det muligt at sagsøge en kommune. Måske havde du en glide og fald ulykke i en dårligt vedligeholdt offentlig park. Måske påkørte en politibetjent din bil, mens de kørte i hurtige hastigheder uden at have tændt deres lys eller sirene. I nogle tilfælde kan byen/kommunen holdes ansvarlig for en ulykke. Men du bliver nødt til at opbygge en stærk sag, der viser, at byen var uagtsom og, at du ikke var grunden til at fejlen skete.

Du skal bevise kommunens uagtsomhed 

For at bevise uagtsomhed skal du være i stand til at bevise, at byen havde en pligt, og at denne pligt er blevet overtrådt. Desuden skal du bevise, at du faktisk blev såret, og at byens pligtbrud var årsagen til dine skader. Dette vil kræve en hel del medicinske journaler, billeder, vidneudsagn osv. Selv om det kan være vanskeligt at bevise, at en by/regering har brudt deres pligt, kan det være endnu svært at bevise, at en by har en plejepligt.

For eksempel kan en by ikke holdes ansvarlig, fordi is ikke blev ryddet fra fortovene foran en retsbygning. Men hvis der var sne på fortovet foran en retsbygning, der skjulte noget som et hul i jorden, kan det i dette tilfælde siges, at en by/kommune har overtrådt en forsigtighedspligt.

Hvis en person imidlertid blev såret af denne skjulte fare, kan der måske være en sag. Men denne plejepligt er ikke det sværeste ved at sagsøge en by/kommune. Faktum er, at byer kan kræve immunitet i mange tilfælde.

Få hjælp af en socialadvokat

Hvis du gerne vil have assistance omkring hvad du kan gøre, hvis du har en konflikt med socialvæsnet eller med kommunen, så kan du få en socialadvokat til at hjælpe dig.

Lov om social retfærdighed praktiseres af advokater, der har en utrolig lidenskab for menneskerettigheder og lighed. En socialadvokat tager hånd om dig og varetager dine interesser og rettigheder overfor regeringen eller hvilken anden instans du kunne have problemer med.

Som nævnt tidligere er det meget svært at sagsøge en kommune og bygge en sag op på egen hånd. Hvis du derfor stadig ønsker at forsøge, så rådes du til at anskaffe dig en socialadvokat. Hvis du gerne vil vide mere omkring hvordan du kan sagsøge din kommune eller omkring socialadvokater, så kan du klikke ind på nedenstående link.

Se mere på JUF.dk