vas3

Hvis du har valgt at investere i en landejendom – altså det man kalder et nedlagt landbrug – har du sikkert gjort dig rigtig mange spændende tanker inden. Du ved måske allerede om det skal være et helårshjem, et sommerhus eller noget helt tredje. Du har formentlig allerede gået og indrettet det i dit hoved, og har svært ved at vente med at komme i gang. Dog er det vigtigt også at huske alt det praktiske. 

Vidste du for eksempel, at en almindelig husforsikring ikke dækker et nedlagt landbrug? Du skal faktisk finde en forsikring specifikt til nedlagt landbrug, og det er de færreste der tilbyder det. Derfor kan det anbefales, at du tjekker denne forsikring til nedlagt landbrug ud. 

Hvorfor skal man have en speciel forsikring til ens nedlagte landbrug?

Det skal man, fordi et nedlagt landbrug ikke har landbrugspligt. Det betyder, at ejendommen ikke er omfattet af landbrugsloven, men derimod primært omfattet af regler og love for almene boliger. Det er derfor ikke tilstrækkeligt at anskaffe en husforsikring, men derimod en forsikring specifikt til nedlagte landbrug.

nedlagt landbrug med tank

Hvad er inkluderet i en forsikring til nedlagte landbrug?

Når du køber et nedlagt landbrug, handler meget af hvad der fremadrettet skal ske om hvad der er sket inden du købte det. Helt konkret, så følger der et kæmpe ansvar med i prisen når du køber et nedlagt landbrug, og det vil typisk være et ansvar for ting, du ikke normalt vil skulle forholde dig til ved eksempelvis et huskøb. Det kan f.eks. være tanke på grunden, som kan være potentielle kilder til forurening i jorden. Det ansvar følger med. Derfor har du i din forsikring behov for forskellige ansvarsforsikringer. Det er inkluderet i en særlig forsikring til nedlagte landbrug, hvorfor det er det åbenlyse valg.

Dækker forsikringen også hvad jeg vil bruge mit nedlagte landbrug til?

Det korte svar er ja! Hvis du har planer om at drive et mindre landbrug, så har du pludselig igen meget ansvar i forbindelse med de materialer der skal bruges. Det kunne være køretøjer, dyr, haveredskaber eller ansatte. En udvidet ansvarsforsikring er derfor alfa omega for alles sikkerhed, og ikke noget du kan eller vil undvære.

Mand med æsel

Hvorfor er en specifik forsikring en god idé?

Hvis du vælger at købe en forsikring til nedlagt landbrug, så er der tænkt på det hele. Du skal ikke selv ud at forhandle en hel masse forskellige forsikringer hjem, du får her en pakkeløsning, der gør dit liv markant nemmere. De fleste forsikringsselskaber har heller ikke den store viden om nedlagte landbrug, og det er derfor at anbefale, at man beskæftiger sig med et selskab, som ved hvad de snakker om. Det sparer dig for en masse energi, tid og penge at gå med en pakkeløsning!