vas3

Når man snakker om zen er der måske nogle, der med det samme vil tænke, at det lyder som noget, kun hippier tænker på. Det lyder måske lidt for navlepillende og det er ikke sikkert, at det er noget, som interesserer alle. Dog kunne alle formentligt få noget ud af at tænke lidt mere på zen i løbet af deres dag og i løbet af livet. Der er mange, der tror, at zen er noget, der ikke omhandler dem og noget, som ikke kan have noget med dem at gøre. Men zen er en ting, som alle kan have brug for. Det er meget forskelligt hvordan vi opnår zen. Der er dem, der opnår zen ved at gå en tur med plæneklipperen af og til. Det kan være, at det er en ting der får dem til at slappe helt af. Der er også dem, der opnår zen ved at sidde og nyde en rigtig god kop kaffe og kigge ud i luften. For andre har zen noget at gøre med at være aktiv og det kan være, at det er noget man får udlevet på en romaskine af og til. 

Gynge ved vandfald

En god kop kaffe kan være helende

Der er mange, der slet ikke kan undvære deres kop kaffe om morgenen. Det kan være, at de siger, at de slet og ret ikke er sig selv hvis ikke de lige får deres skud koffein. Det giver mening for rigtig mange mennesker, at det er en skøn ting at få god kaffe hver dag. Der er mange der tror, at det udelukkende har noget med bønnen at gøre. De er sikre på, at så længe de har en god bønne så skal de nok få en god kop kaffe. Så enkelt er det dog ikke. Det er nemlig også nødvendigt, at man får fingrene i en god kaffemaskine. 

Hvis du ønsker at vide hvilken kaffemaskine du kan finde, som vil være god for dig så læs mere her og bliv klogere. Det kan være, at du opnår din voksen zen ved at drikke en kop kaffe om morgenen og det kan være noget, som du nyder meget. Det skal du naturligvis gøre da det er en skøn ting at kunne slappe helt af og opnå en form for zen. 

Lotusblomst

Bevæg dig og slap af

For nogle kan de to ting at bevæge sig og slappe af slet ikke have noget med hinanden at gøre. Nogle får stress idet man nævner at bevæge sig. Sådan behøver det dog ikke være. For sidder du på en romaskine kan du efter noget tid ende med at slappe af. 

Det er klart, at hvis det bliver alt for hårdt er det ikke sikkert, at du kan slappe helt af. Derfor er det også vigtigere, at du blot holder et stabilt tempo. Det er langt bedre end at du forsøger at gøre det alt for hurtigt og hårdt. For hvis du får for meget sved på panden er det umuligt at slappe af. Så sæt dig på romaskinen og skru tempo og belastning ned på et niveau, hvor du kan sidde og slappe lidt af og hygge dig med det.