vas3

Teenagere er i fuld gang med at finde ud af, hvem de er. Der er ikke den fase, de ikke gennemgår i den proces, det er at finde sig selv. Som ung har man brug for at dedikere tid til at udvikle sine interesser. Man har brug for at udforske, om man skal være den musiker, tøjdesigner eller chefkok, man forestiller sig. Og man higer efter at opleve en verden og et fællesskab udenfor folkeskolen. Efterskole kan være en fantastisk mulighed for at fordybe sig, og samtidig møde nye mennesker. Måske dannes relationer for livet.

 Faellesskab

Plads til alle

Uanset hvem du er, vil du være velkommen på en god efterskole. Trivsel er i højsædet, og lærere som elever er der for at skabe et positivt år. Mange skoler i særlig grad højde for elevers individuelle behov. Søger du en efterskole, hvor der er plads til personlig støtte? Eller hvor udfordringer som diabetes, over- eller undervægt håndteres med kærlig hånd? Så orienter dig på skolenfor.dk. Dette kan især have interesse for kommende elever med passion for musik, design, gastronomi eller eSport. Det handler om at finde en efterskole der passer til ens interesser. 

At mødes om fælles interesser

At udfolde sine interesser i teenageårene giver vildt meget bonus, og danner måske endda grobund for fremtidige erhvervinteresser. Et efterskoleophold kan være et trin i udviklingen af elevens evner indenfor et særligt fag. I dag findes utallige skoler med interessespecifikke linjer, som giver mulighed for, at unges fritidsinteresser kan få lov at fylde. Måske er det en linje for mode og tøjdesign, der fanger den unges interesse. Måske er det noget med idræt, sport og udeliv, eller noget med kost, sundhed og madlavning på højt plan. Eller måske vil den unge gerne opleve et fællesskab, hvor der er særlig plads til spiritualitet.

Det er essentielt for unge mennesker, at de oplever sig selv som selvstændige individer, der kan tage nye udfordringer op. Ny indsigt sker i mødet med dét, der er anderledes end en selv, og idéudvikling sker bedst i et socialt rum. Efterskoler giver plads til fælles projekter og møder med ligesindede.

Mode og tøjdesign

Søg, søg, søg

Lad ikke økonomi bremse jagten på den gode efterskole. Mange personlige forhold kan sætte unge og deres familier i betragtning, når de søger ekstraordinær støtte til et skoleophold. Der er ofte ikke tale om fuld finansiering, men for enlige forældre, forældre i ledighed, på pension eller i andre pressede økonomiske situationer, kan der være god hjælp at hente. 

Internettet og Google vil være din bedste ven, når du skal finde informationer om efterskoler i Danmark. De fleste skoler vil glæde sig over et opkald eller besøg, som kan afgøre om de er et match til den kommende elev. Find en efterskole, der hverken går på kompromis med kvaliteten af fag, undervisning eller socialt miljø, og som kan agere ramme for selvudvikling.