vas3

Føler du dig konstant stresset, uoplagt og gnaven? Føles dit ansigt og kæbe ømme hver eneste morgen? En af de væsentligste årsager til dette er faktisk noget så simpelt som at skære tænder mens du sover. Det lyder måske ikke af så meget, men ikke desto mindre kan din tænderskæren faktisk gå ind og påvirke hele dit fysiske og psykiske velvære ganske betydeligt.  

Skærer jeg tænder?

Tænderskæren (også kaldet bruksisme) er temmelig almindeligt, men på trods af dette, så er rigtig mange af os faktisk ikke klar over at de skærer tænder om natten. Det er først når man begynder at opleve regelmæssige kæbesmerter, spændingshovedpiner samt ømme tænder, at man måske vil begynde at fatte mistanke. 

Hvis du oplever blot et af disse symptomer regelmæssigt, så er der faktisk stor sandsynlighed for at du skærer tænder. Heldigvis findes der nu en ganske enkel løsning på dette problem – nemlig en bideskinne. 

Hvordan fungerer en bideskinne?

Der er sket meget siden de første bideskinner ramte det danske marked. De første modeller var ofte ikke særligt behagelige at have på, men dette har bestemt ændret sig med de seneste modeller. En bideskinne fungerer grundlæggende set på to måder. Når du bærer en bideskinne om natten, så vil du for det første have et mellemrum mellem din over- og undermund. 

Dette vil effektivt forhindre dig i at skære tænder, og dermed også en af hovedårsagerne til f.eks. dine ømme tænder. For det andet, så vil en bideskinne sørge for at din kæbe fastholdes i en langt bedre position, der tillader bedre luftgennemstrømning og langt mindre ømme køber om morgenen. 

En god bideskinne vil desuden også forhindre, at du beskadiger dine tænder ved at skære tænder. Der er faktisk ikke mange gode argumenter imod at bære en bideskinne. 

Du får nemlig en langt bedre nattesøvn som resultat, hvilket er lig med langt større energi og overskud i dine vågne timer. Med andre ord, en langt bedre udgave af dit nuværende selv. 

Læs mere om bideskinner, og hvorfor du faktisk bør overveje at anskaffe dig en.

Din bideskinne medvirker til et harmonisk parforhold

En yderligere bonus ved bideskinner er, at de oven i købet kan være med til at eliminere snorkeproblemer (grundet de mere åbne luftveje) og dette er noget din partner vil syntes om. Faktisk kan den manglende snorkelyd i soveværelset være med til, at i begge sover bedre og ikke vågner gnavne og irriterede op. 

Mange skænderier kan muligvis forhindres med en bideskinne, hvilket i sidste ende vil forbedre livskvaliteten hos begge parter – og ikke mindst jeres forhold.