vas3

Hvad end det er den rene stil eller den varme hygge, så er konceptet dansk indretning noget som efterhånden er kendt og misundt i det meste af verden. De lyse farver og varme naturlige materialer er blot få kodeord til dansk boligindretning. 

Det gladeste folkefærd i verden bor smukt og stilen er eftertragtet. Her er de 3 største grunde til hvorfor verden elsker den danske indretning af bolig og hvordan man selv kan kopiere den.

indretning hvid minimalisme

1. Den danske indretning af bolig forstår sig på minimalisme

Dansk design sætter pris på lys, rummelighed og rene linjer. Når man tænker på traditionel dansk indretning af bolig ser man ikke et overfyldt rum for sig. Mønstre, farver, pynt og møbler anvendes alle i et begrænset omfang. Minimalisme er et stort kodeord for hvad moderne dansk boligindretning står for. De få ting man udvælger til boligen, vælges med betænksomhed og fungerer som en lille del af en større sammenhæng for hele rummet – ja, selv hele boligen. På trods af, at minimalisme er fundamentalt for dansk indretning, så er det ikke ensbetydende med at trenden ikke ændrer sig. Ifølge boligogteknik.dk ses der hele tiden nuancer for hvordan indretning af bolig fornyer sig i Danmark. 

2. Dansk design handler ikke kun om at male væggen hvid

Når man tænker farvevalg for den danske indretning af bolig, så tænker man ofte i neutrale og lyse paletter. Dertil tilføjer man eventuelt nogle naturlige elementer, som kan være både varme og kolde – sten, træ eller metal. Den lyse baggrund giver elegance til boligen, men sørger også for, at den virker større og mere rummelig. 

Det betyder ikke, at typisk dansk design er farveløst. Det er slet ikke utænkeligt, at man bruger en gråblå textil, grønne planter, varm sandfarve til en pude, eller hylder på badeværelset af lyst naturligt træ. Det er heller ikke unormalt at man udvælger enkle møbler eller pyntegenstande, som giver et pang af farve til rummet. Så længe det ikke bryder med den minimalistiske og rene røde tråd for indretning af boligen, så er farve ikke forbudt. 

indretning-farve-pynt

3. Man kan ikke tale om dansk indretning af bolig uden at sige ordet “hygge”

Det er ikke mange danske ord, som andre lande lærer. Ordet “hygge” er dog så verdenskendt som det kan være – selv amerikanere bruger det i flæng når de taler om dansk indretning af bolig. Men kan man opnå hygge når man indretter sig i spil af hvide farver og minimalisme? 

De lange mørke vintre og en historisk tradition for at skabe hygge, betyder at danskerne har helt styr på det med at finde hyggen frem – også når det er midt i minimalisme. De rene linier og lyse rum, brydes ikke selvom der tilsættes varme materialer og farver på en måde så hyggen også får plads i boligen. Bløde tæpper, naturfarvede puder og stearinlys er bare nogle få af de elementer der anvendes for at skabe hygge i dansk indretning af bolig. Og det virker. Danske bolig trends kopieres i dag i hele verden.