vas3

Som verden ser ud lige nu og her, kan man godt fristes til at mene, at det er mørke tider vi lever i. Både i bogstavelig forstand, men så sandelig også i overført betydning. Ikke nok med, at det er blevet vinter og vejret er gråt og kedeligt, og det føles som om det er mørkt langt det meste af dagen.

Vi lever også i en tid, hvor mange af de sjove ting er lukket, hvor vi helt skal holde os inden døre så meget som muligt.

Normalt kan vintertid alene skabe depression for nogle mennesker. Koblet med de restriktioner vi skal leve efter, grundet situationen i samfundet, er det endnu mere sandsynligt, at flere ender med depression.

Meditation-mindfulness

Gør din sundhed til dit eget ansvar

Når vi som samfund står i en sådan situation som vi gør lige nu, så er det vigtigt, at man går op i sig selv. Det er nemlig vigtigt at man tager vare på sig selv, både fysisk og psykisk, så man kan holde sig sund og rask, hele vejen igennem.

Derfor er det vigtigere end nogensinde at du tager vare på dig selv. Selvom fitnesscentrene er lukkede, og det kan være svært at mødes til at dyrke sport, så kan man stadig holde sin fysik og form ved lige.

Løbetræning er en mulighed, men en måske endnu bedre valgmulighed er hjemmetræning. Det er muligt at lave en full-body træningssession derhjemme, kun med en yoga-måtte.

Men at holde sig fysisk aktiv er ikke nok alene. Mange kan have det svært ved at skulle droppe sociale arrangementer, og indkredse den cirkel af folk som de ser i en længere periode, til lidt over en håndfuld mennesker. 

Derfor bør man finde måder hvor man kan stresse af, og bruge tid på ting der gør en glad. Aktiviteter der gør dig glad, vil være med til at forbedre dit mentale helbred. Meditation og mindfulness kan hjælpe rigtig meget.

Par under dyne

Dit sexliv er også en del af din sundhed

Når man sådan er pålagt at holde sig inden døre, så vidt muligt, så betyder det at der er flere aktiviteter som man ikke længere kan lave. Men samtidig betyder det også, at der er andre aktiviteter som man oftere finder sig selv engageret i.

En af disse aktiviteter er sex. Når man sådan er lukket inde med sin partner, så kan sex nemt være noget man gør oftere end hvis begge parter var på arbejde hele dagen, eller ude sammen med vennerne eller veninderne.

Og det er på ingen måde dårligt. Men det er stadig vigtigt at man dyrker sikker sex. Beskyt dig selv, så du og din partner kan føle jer trykke under sex. Det er en god fysisk aktivitet, der også kan forbedre jeres mentale sundhed.